Kampen krijgt mega Kinderspeelparadijs

Tussen al het treurige MKB-coronanieuws over ondernemers die niet of slechts met moeite het hoofd boven water kunnen houden, koestert Kampen sinds kort een positief oplichtend baken. Ondernemer Pieter Boone, bekend van Posthuus Kampen en minicamping/feestlocatie De Revehof in Dronten, gaat aan de Ambachtsstraat een indoorspeeltuin laten bouwen van 2800 vierkante meter. Meer dan voldoende om per dag honderden jonge kinderen met en zonder handicap, volledig ´uit hun dak´ te laten gaan.

Projectontwikkeling 
Weever Bouw B.V. uit Kampen gaat als hoofdaannemer de totale hal van 4000 vierkante meter (inclusief een nieuwe hal aan de achterzijde voor opslag van Vloerloods B.V.) realiseren. De eerste paal gaat als alles volgens planning verloopt in mei de grond in. IJs, weder en corona dienende, opent het speelparadijs aan het plein bij de Kringloopwinkel, Karwei en Diertotaal, begin 2022 de deuren. ‘Gemeente Kampen heeft tot dusver geweldig meegewerkt. Het plan ligt al ruim een jaar klaar. Mede door corona vroegen de voorbereidingen meer tijd, daarom ben ik nu ook zo blij dat we een begin kunnen maken’, legt Pieter Boone opgetogen uit. Bij Jelle Weever, directeur Weever Bouw, is de blijdschap over de start van de werkzaamheden niet minder. ‘Dit is een mooi sluitstuk in de projectontwikkeling van de Ambachtstraat die we in samenwerking met De Gilden hebben verwezenlijkt. Het speelparadijs is de slagroom op de taart, een geweldige invulling van het plein. En bovendien een aanwinst voor Kampen. Voor ons als bedrijf wordt dit project een prachtige referentie om toe voegen aan ons portfolio in de retail- en foodsector’.

Tekst gaat verder onder de foto

Ondernemer Pieter Boone(links) en Jelle Weever, directeur Weever Bouw
bij het nu nog braakliggende terrein aan de Ambachtsstraat

Rolstoelvriendelijk
Bijzonder aan het plan is dat de indoorspeeltuin, plezier en ontspanning biedt aan alle kinderen in de leeftijdscategorie van nul tot ca. twaalf jaar. Ook kinderen met een geestelijke of lichamelijke handicap zijn meer dan welkom. Het complete gebouw is rolstoelvriendelijk en er komt bijvoorbeeld een doolhof met wandspelen, waar ook rolstoelgebruikers naar hartelust kunnen ronddolen. Ook wordt er een snoezelruimte ingericht, speciaal voor ouder, baby of gehandicapt kind met gedempt licht, zachte muziek en speciale attributen die volledige ontspanning stimuleren.

Onbezorgd genieten
‘In ons speelparadijs willen we juist ook kinderen met een beperking en hun ouders de gelegenheid geven om te midden van de andere kinderen onbezorgd te genieten. Het wordt echt heel bijzonder. Meestal worden dergelijke speelparadijzen gerealiseerd in bestaande hallen. Wij bouwen nieuw, zoals wij dat voor ogen hebben met alle gemakken van dien en veel aandacht voor daglicht, akoestiek en sfeer. Dat is iets prachtigs waar ik nu al  van geniet’, vertelt Boone.

Beschutte werkplekken
Naast de nodige reguliere arbeidsplaatsen biedt het speelparadijs ook beschutte werkplekken aan voor mensen met een afstand tot arbeidsmarkt. Zoals op het horecaplein waar bezoekers hun trek kunnen stillen of met een koel drankje even bij kunnen komen van alle grappen, grollen en capriolen in de ballenbakken, glijbanen en trampolines, maar ook kunnen werken terwijl hun kinderen spelen. Kampen heeft hiermee een prachtige speelparadijsformule binnen haar poorten gekregen die ook buiten de gemeentegrenzen tot een publiekstrekker van formaat kan uitgroeien