Dokter Leesplezier helpt kinderen lezen

Last van Dyslexie? Is lezen té makkelijk voor jou of juist lastig? Lukt het je maar niet om een leuk, spannend, grappig of passend boek te vinden? Vind je lezen saai? Dokter leesplezier, één van onze lees-/mediaconsulenten, geeft advies, tips, ze luistert, beantwoordt vragen, en biedt hulp bij het vinden van het juiste boek. Alle kinderen zijn van harte welkom voor een bezoek aan Dokter Leesplezier met uitdagingen op het gebied van lezen. Je hoeft geen lid te zijn van de bieb.

Ook ouders kunnen terecht bij Dokter Leesplezier. Wat houdt BoekStart precies in? Hoe kan ik goed voorlezen? Wat zijn geschikte boeken voor mijn kind met dyslexie? Welke apps en leesgames zijn geschikt voor mijn kinderen? Hoe kan ik mijn kind motiveren meer te lezen en welk boek is geschikt voor mijn kind?

Deze vragen, en nog veel meer, kun je stellen aan een lees-/mediaconsulent van de Bibliotheek. Ze geeft graag tips en trucs over geschikte boeken, media en apps en beantwoordt met plezier alle vragen. Ook helpt kinderen graag met het vinden van de leukste boeken die passen bij wat het graag leest of waar ze graag meer over weten.

Dokter Leesplezier is iedere woensdag van 14.00 – 16.00 uur op de 2e verdieping in de Bibliotheek in de Stadskazerne, Oudestraat 216.

Je kunt haar ook e-mailen: activiteiten@bibliotheekkampen.nl. Vermeld ook even de school waar je op zit.