Door Chint Solar gerealiseerd zonnepark in Kampen in gebruik genomen

Chint Solar heeft zonneparken gerealiseerd in Leek, Kampen en Markelo. De drie zonnevelden hebben een vermogen van in totaal 54 MWp en voorzien meer dan 15.000 huishoudens in de regio van duurzame energie.

De vergunningen voor de zonneparken werden door PowerField geregeld, waarna Chint Solar de verdere ontwikkeling en realisatie op zich nam. De drie zonneparken zijn in het najaar van 2021 in gebruik genomen. De zonneweiden zijn aangesloten op het elektriciteitsnet van netbeheerder Enexis. De portfolio van in totaal 54 MWp is nu in eigendom van Blue Elephant Energy.

Het zonnepark Kampen is gelegen in de Koekoekspolder nabij IJsselmuiden. Het gebied bestond uit een voormalig glastuingebied en is verdeeld over twee percelen. Het 11,8 hectare grote zonnepark heeft een vermogen van 19,4 MWp en voorziet daarmee ongeveer 5.900 huishouden in de regio van duurzame energie.