Online Week van Gebed in Kampen

In de Week van Gebed voor eenheid staan dit jaar miljoenen christenen in de hele wereld stil bij de ster van Betlehem. De gebedsweek bestaat al 175 jaar en vindt in Kampen plaats van zondag 16 tot en met 23 januari.

Het thema ‘Licht in het duister’ verwijst naar de ster van Betlehem. Kerken uit het Midden-Oosten kozen dit thema naar aanleiding van Matteüs 2 over de magiërs. Zij zagen een bijzondere ster, die hen bij Jezus bracht. Christenen hebben de opdracht om – net als die ster – anderen te wijzen op de Verlosser van de wereld. Onderlinge verdeeldheid in de kerken maakt het echter moeilijk om het licht te laten schijnen. Daarom is het belangrijk om voor eenheid te blijven bidden.

Het thema is toepasselijk in deze tijd. We leven in een wereld, die hunkert naar licht in de duisternis. De wereldwijde coronapandemie en de economische, politieke en sociale crises die daaruit voortvloeien laten dat voortdurend zien. De ster van Betlehem nodigt mensen uit om samen te zoeken naar Jezus als Licht van de wereld.

De gebedsweek telt in Nederland zo’n 200.000 deelnemers. In Kampen wordt de Week van Gebed georganiseerd door de Beraadsgroep van kerken.

Vanwege de coronaregels zijn de samenkomsten iedere avond vanaf 19.00 uur live te beluisteren vanuit de Open Hof via www.kerkeninkampen.nl. Informatie: 038-2022034.