110 jaar Jubileumgeschenk Visscher BV voor Dierenweide Zoddepark IJsselmuiden

Grondverzetbedrijf Visscher BV uit Mastenbroek heeft vandaag de stichting Vrienden van Philadelpia verrast met een bijzondere gift. In het bijzijn van de verstandelijk gehandicapte doelgroep overhandigden de directeuren Gert en Gerjan Visscher een cheque ter waarde van € 10.000,- als bijdrage aan Dierenweide Zoddepark IJsselmuiden. “Fantastisch”, “zei stichtingsvoorzitter Robert Rem. “Deze bijdrage is essentieel. Hiermee kunnen we onze droom voor een kapschuur op de Dierenweide waarmaken.”

Binnenkort start Philadelphia Zorg met de aanleg van de nieuwe Dierenweide Zoddepark in IJsselmuiden. Het huidige dierenparkje wordt uitgebreid met onder andere een pluktuin en een moestuin. Het krijgt een open karakter. “Al langere tijd bestaat de wens om ook een kapschuur te bouwen”, vertelt locatiemanager Bertine Koks. “Daarin kan Philadelphia niet alleen een mooie werkplaats voor de cliënten van Philadelphia realiseren, maar ook scholen ontvangen of kinderfeestjes organiseren. De kapschuur kon echter helaas geen deel uit van de nieuwbouwplannen.”

Volgens Rem is de kans nu groot dat met deze bijdrage van Visscher BV de financiering van de kapschuur rond komt. “Dan hebben we alleen nog maar een bouwvergunning nodig”, zegt hij verwachtingsvol.

Tekst gaat verder onder foto

Visscher vindt maatschappelijk ondernemen belangrijk en wil graag middenin de samenleving staan. Ook de nieuwe Dierenweide Zoddepark wil uitnodigend zijn richting de directe omgeving en de samenleving. Dat verbindt, maar er ligt ook een meer directe, historische relatie tussen Visscher BV en de zorginstelling. “Dat Visscher BV koos voor Philadelphia is geen toeval. Onze vader, Hendrik Visscher, was al sinds de oprichting van het Steunfonds Philadelphia Kampen IJsselmuiden, in 1972, als voorzitter bij het Zoddepark betrokken”, zegt Gerjan Visscher. “En zowel Gert als ik hebben een gehandicapte zoon. Nu is de cirkel rond.”