GGD IJsselland opent tijdelijke vaccinatielocatie in Kampen

Wil je wel een boosterprik, maar daarvoor niet ‘helemaal’ naar Deventer, Hardenberg of Zwolle? Dan heb je geluk. GGD IJsselland opent komende weken namelijk extra vaccinatielocaties, waaronder in de Bovenkerk in Kampen. Tot in ieder geval eind februari kan iedereen die dat nog niet heeft gedaan zich in de eigen gemeente laten vaccineren.

Vanaf eind januari wordt het boosteren in Regio IJsselland uitgebreid. Naast de al bestaande locaties, worden tijdelijke priklocaties en prikken door huisartsen toegevoegd. Elke gemeente heeft daarmee straks een eigen priklocatie, waar naast de boosterprik ook de basisvaccinatie (1e en 2e prikken) worden gegeven. “We vinden het belangrijk dat mensen in gemeente Kampen en omgeving de mogelijkheid hebben om in Kampen een boosterprik te kunnen halen”, geeft Jan Peter van der Sluis, wethouder Zorg in gemeente Kampen aan. “Ook een eerste of tweede vaccinatie kun je nu dicht bij huis halen.” Nu het aantal positieven door de omikronvariant weer snel oploopt, is een vaccinatie echt heel belangrijk. Zoals het nu lijkt word je minder ziek door omikron, maar is deze variant een stuk besmettelijker. “Mensen die niet konden of nog niet wilden, hebben nu laagdrempelig de mogelijkheid hier alsnog voor te kiezen. Op deze manier kunnen mensen extra bescherming ophalen, waarmee je niet alleen jezelf maar ook je omgeving beschermt en we de besmettingen kunnen beteugelen. Zo kunnen we zo snel mogelijk weer terug naar het oude normaal.”

Uitbreiden vaccinatielocaties eerder dan verwacht

Het boosteren in IJsselland gaat zó snel, dat de GGD voorloopt op de planning. “Onze prikpiek lag in week 52 en week 1, met ruim 90.000 vaccinatieafspraken per week”, vertelt Sebastiaan van Buuren, projectleider Vaccineren bij GGD IJsselland. “Een resultaat waar we als GGD IJsselland trots op zijn! Uiteraard blijven we wel gewoon doorprikken om de vaccinatiegraad verder omhoog te krijgen.” Ook de mensen die eerst de spreekwoordelijke kat uit de boom hebben gekeken en nu – een jaar na de eerste coronaprik in Nederland – toch een vaccinatie willen, zijn van harte welkom om een 1e of 2e prik te komen halen. Sebastiaan: “Ik herhaal het graag nog een keer: met een prik bescherm je niet alleen jezelf tegen ziekenhuisopname, maar ook de kwetsbare mensen om je heen.”

Locaties en openingstijden

De tijdelijke priklocatie in de Bovenkerk in Kampen opent donderdag 20 januari. Kijk voor adresgegevens, dagen en tijden op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties. De boosterprik (18 jaar en ouder) en de basisvaccinatie (1e en 2e prik; vanaf 12 jaar) zijn zonder afspraak te halen. Bij kinderen tot en met 15 jaar moet een volwassene mee. Vergeet niet een geldig ID-bewijs (ook voor kinderen) en een mondkapje mee te nemen.

Bereikbaarheid

De Bovenkerk ligt centraal gelegen in de binnenstad en is goed bereikbaar met de fiets of te voet. Kom je met de auto? Dan raadt Gemeente Kampen dringend aan om de auto gratis en op loopafstand (7 minuten) te parkeren op het Burgemeester Berghuisplein. Hierdoor voorkomen we onnodige verkeersdrukte rondom de Bovenkerk. Er zijn rond de Bovenkerk slechts enkele plekken voor betaald parkeren beschikbaar.