Hart Voor Kampen “Extra kosten nodig voor Noordweg”

Er zijn extra kosten nodig omdat de net opnieuw ingerichte en bestrate Noordweg ook geschikt te maken voor mensen met een beperking. De goot een groot probleem voor mensen in een rolstoel of rollator bleek ter plaatste. Maar er is meer. Er ontbreekt een afrit voor rolstoelgebruikers op logische plaatsen. Maar ook geleide markering voor visueel gehandicapten. Raadslid Piet Bergstra vind het een gemiste kans.

Vanmorgen had raadslid Piet Bergstra Hart van Kampen) een afspraak op de Noordweg. Want de goot stond op nog het programma. Deze keer niet alleen maar in gezelschap van journaliste Pauline en fotograaf Freddie, beiden van De Stentor. Bovendien nu ook ervaringsdeskundige op het gebied van mensen met een beperking: Yvonne Hofman-Klinge.

“We stonden daar een klein uurtje. In gesprek met de journaliste Pauline en Yvonne. Er werden foto’s gemaakt waardoor het verkeer even tegenhouden moest worden. Dan merk je nog maar eens dat het best een drukke straat is. We kwamen voor de goot bij elkaar . Maar er mis met deze weg. Dankzij de aanwezigheid van Yvonne werden voor mij steeds meer problemen zichtbaar. Om een voorbeeld te noemen: er blijkt geen afrit voor invaliden in de stoep te zitten Van Oranjesingel tot hoofdingang van appartementencomplex Havenoord. Als je daar rijdt en je wilt naar de fietsenmaker dan moet je omrijden.”, aldus Piet Bergstra.

Tekst gaat verder onder foto

Op veel plaatsen ontbreken geleidemarkeringen voor visueel gehandicapten. Door de bredere groenstroken zijn de stoepen smaller. Als er een fiets op de stoep staat wordt passeren van een rolstoeler extra moeilijk. Parkeren van auto’s op de stoep helpt ook niet echt mee.

Hart voor Kampen is al langer bezig om dit onder de aandacht te krijgen. Deze week stond er nog een extra artikel op hun Facebookpagina met een reactie van de gemeente. Piet Bergstra: “Door bij de herinrichting geen gebruik te maken van de expertise van mensen met een beperking, moeten er nu extra kosten worden gemaakt om dit voor elkaar te krijgen. Dat is jammer, onnodig, een gemiste kans. Dit moet echt anders. Ik zal dit onder de aandacht brengen van het college”.