Burgemeester De Rouwe terug in de schoolbanken

Vanaf 16 mei start de leergang ‘KampenKunde’ en sprekers zijn onder meer winkelier Michiel de Groot, historicus Theo van Mierlo en oud-burgemeester Bort Koelewijn. Hij zal aan de hand van hoogte- en dieptepunten ingaan op de rol van de politiek in de geschiedenis van Kampen. Daarnaast komen ook thema’s als Economie, Cultuur en Architectuur aan bod. Zo kan burgemeester Sander de Rouwe nader kennismaken met Kampen, haar inwoners en haar sterke verhalen. Iedereen die samen met hem de leergang wil volgen is welkom, “zolang de voorraad strekt”

Bijna uitverkocht

“hoezo Kampen Hanzestad?”, de ontwikkeling van Reevedelta, de Stomme van Campen en Code Kampen. Het zijn zo maar enkele onderwerpen die in de leergang ‘KampenKunde’ langskomen en behandeld worden. Ook de wereldberoemde Kamper Uien mogen niet ontbreken in de lijst met sterke verhalen tijdens de leergang. De aanmeldingen stromen inmiddels al binnen via www.visitkampen.nl/kampenkunde2022. De eerste inschrijving was afkomstig van burgemeester Sander de Rouwe, die ook op deze manier ‘zijn’ gemeente nog beter wil leren kennen.

Zevenmijlslaarzen

De leergang gaat in zevenmijlslaarzen van de geschiedenis naar de toekomst van Kampen. De eerste cursusavond is op 16 mei en staat in het teken van Economie. Sprekers als binnenstadsondermemer Michiel de Groot en Tweede Kamerlid Hilde Palland hebben hiervoor inmiddels hun medewerking toegezegd. Op 23 mei komt onder meer een stedenbouwkundige van de Gemeente Kampen aan het woord over de ontwikkeling van Zuiderzee tot Reevedelta. En bij de avond over cultuur is Nynke van der Wal, directeur van het Stedelijk Museum, een van de sprekers. Op 7 juni gaan onder meer Bort Koelewijn en journalist Wim Schluter met elkaar in gesprek over de politiek in Kampen. De leergang wordt feestelijk afgerond op 21 juni.

Ambassadeurs

De leergang KampenKunde wordt gratis aangeboden aan alle mensen met interesse in het DNA van Kampen. Hiermee willen Kampen Partners en de Tourist Info de trots op Kampen versterken, nieuwe verbindingen tussen mensen uit de gemeente Kampen leggen en het draagvlak vergroten voor de zorgvuldige omgang met het cultureel erfgoed van Kampen. En wellicht dat dit ook nieuwe ambassadeurs voor Kampen en vrijwilligers van de Tourist Info oplevert.

Heropeningsfonds

De leergang wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en door het Heropeningsfonds van de Gemeente Kampen.