Meezingfestival op de Botermarkt zaterdag 7 mei

Het torenkoor Kampen en het mannenkoor “Recht Deur Zee” uit IJsselmuiden organiseren zaterdag 7 mei 2022 op de Botermarkt een meezingfestival. Op deze wijze haken de beide koren in op het heropeningsplan van de gemeente Kampen om na een moeilijke corona periode door sociale activiteiten levendigheid en reuring terug te brengen in de binnenstad van Kampen.

Naast het optreden van de koren vindt er ook een interactief gedeelte plaats. Vaders de Botermarkt bezoeken krijgen een roos aangeboden. Samen met de koren wordt er dan op speelse wijze een lied over “de Roos” ingestudeerd zodat een dag later op zondag, moeders wordt verrast bij het Moederdag ontbijt met een roos en daarbij een passend lied. De moeders zijn tijdens de afgelopen coronapandemie als spil in het gezin behoorlijk op de proef gesteld. Vaak een thuiswerkende echtgenoot/partner, kinderen die niet naar school konden en thuis digitaal onderwijs ontvingen en begeleid moesten worden.

In het repertoire van beide koren staan een aantal liederen dat verwijst naar de roos als uiting van liefde. Als extra stimulans voor de vaders is er ook nog een kleine wedstrijd verbonden aan dit festival. Als de zingende vader bij het Moederdag ontbijt een opname maakt met zijn mobieltje en deze verzendt aan de organisatie, kan hij nog leuke prijzen winnen.

Het festival is vanaf 13:30uur tot 17:30 uur gratis te bezoeken mede dankzij een bijdrage van de gemeente Kampen uit het Heropeningsfonds. De Botermarkt is gelegen aan de route van de zaterdagmarkt op de “Nieuwe Markt” naar de winkelstraat van Kampen de Oudestraat, waar het winkelende publiek de laatste inkopen voor Moederdag kan doen.