Wouter Berns’ Onvervalste verbeelding in Museum Valse Kunst

In Museum Valse Kunst in Vledder opent zaterdag 2 juli 16.00 uur de expositie Onvervalste verbeelding een solo-tentoonstelling vol schilderijen van Wouter Berns. De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met Galerie Tripmaker en is te bezoeken van 2 juli t/m 25 september 2022.

Doeken van formaat

In de tentoonstelling ‘Onvervalste verbeelding’ van Wouter Berns zijn een twaalftal monumentale werken te zien waarop Berns ons zijn eigen onvervalste kijk op de wereld voorschotelt. In zijn verhalende schilderijen toont hij ons een relativerende weergave van het leven om ons heen. Staand voor een schilderij van Berns word je op subtiele wijze meegenomen naar een ongewone, maar meestal niet onmogelijke wereld.

Als primeur zijn op deze tentoonstelling drie grote doeken te zien die Berns gedurende de Coronapandemie schilderde. Hij nam Churchill’s woorden ‘Never let a good crisis go to waste’ ter harte en schilderde zich, zoals hij zelf zegt: “tijdens de lockdowns ondersteboven en binnenstebuiten”. Dat leverde ‘andere’ verbeelding op maar wel onvervalst Berns.

De verduisteraar

Een van de doeken die in Vledder te zien zijn, is De verduisteraar. In een ondefinieerbare blauwe ruimte spuit een man de boel onder een zwarte derrie. Op zijn hoofd draagt hij een omgekeerde trechter, een oud symbool voor dwaasheid. De rest is aan de kijker: Is dit je reinste vandalisme, heb je compassie met zijn onbenullige onwetendheid, of bekijk jij het van een compleet andere kant?

wouter berns, de verduisteraar, acryl op doek, 130 x 185 cm, 2019.

Museum voor Valse kunst

‘Onvervalste verbeelding’, schilderijen van Wouter Berns

2 juli t/m 25 september 2022

Brink 1, 8381 BE, Vledder

www.museums-vledder.nl

Open: woensdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur