Wie verdient dit jaar de Kamper Vrijwilligersprijs?

Dit jaar wordt voor de 30e keer de Vrijwilligersprijs in de gemeente Kampen uitgereikt. Met deze prijs wil het gemeentebestuur het grote belang van vrijwilligerswerk onderstrepen en waarderen. De prijs is opgedeeld in twee categorieën: een voor de vrijwilliger van het jaar en een voor de vrijwilligersgroep van het jaar

Zonder vrijwilligers komt er veel tot stilstand! En ook afgelopen jaar is weer gebleken hoe belangrijk vrijwilligers zijn in onze samenleving. Na de corona kwamen de evenementen, festiviteiten en het verenigingswerk weer volop tot bloei en hebben velen zich weer op een verschillende manieren belangeloos ingezet om iets te kunnen betekenen voor een ander.

“Er zijn ontzettend veel vrijwilligers actief in onze gemeente! Het is geweldig wat zij alleen of samen met anderen allemaal doen, in eigen tijd, met veel enthousiasme en inzet. We kunnen niet zonder vrijwilligers en als gemeentebestuur willen we graag wederom onze waardering daarvoor uitspreken”, aldus wethouder Jan Peter van der Sluis.

Twee categorieën: individu en groep

Net als vorig jaar is de prijs opgedeeld in twee categorieën: een voor een persoon en een voor een groep.Nomineren kan tot en met 14 oktober 2022 via www.kampen.nl/vrijwilligersprijs (daar vindt u ook de voorwaarden), via een nominatieformulier verkrijgbaar bij de receptie van het stadhuis of met de aanmeldstrook in De Brug van deze week.

In november maken we de drie genomineerden per categorie bekend. De uitreiking van de prijzen vindt plaats op de nationale Dag van de Vrijwilliger op woensdag 7 december 2022. De prijs bestaat uit een wisselbokaal en een geldprijs van €300,- voor de groep en €200,- voor de individuele vrijwilliger.