Wandelevent voor Overijsselaars door Gezond Natuur Wandelen

Op zaterdag 10 december organiseert Gezond Natuur Wandelen een wandelevent van 9:30 tot 12:30 uur. Iedereen die graag wandelt, wil gaan wandelen of interesse heeft om wandelingen te begeleiden is van harte welkom. De startlocatie is Buitencentrum Sallandse Heuvelrug,  Grotestraat 281 in Nijverdal.

Loop ook mee op 10 december!
Iedereen die graag wandelt, wil gaan wandelen, interesse heeft om wandelingen te begeleiden is welkom. Gemeenten, gezondheids- en welzijnsorganisaties die interesse hebben om dit project in eigen gemeente op te starten zijn van harte welkom. Naast dat er op informele wijze informatie wordt gegeven maken deelnemers, onder begeleiding van een IVN gids, een korte wandeling door Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Op deze manier kunnen ze kennis maken met Gezond Natuur Wandelen en zelf de positieve effecten van wandelen ervaren. De ochtend kent een informele setting en wordt afgesloten met warme soep en een broodje.  Deelname is gratis. Aanmelden kan via www.gezondnatuurwandelen.nl/event-overijssel/

Gezond Natuur Wandelen
Gezond Natuur Wandelen is een landelijke stichting die in verschillende provincies wekelijks op een vast tijdstip wandelingen onder leiding van getrainde, vrijwillige wandelbegeleiders organiseert. De stichting heeft tot doel om mensen kennis te laten maken met wandelen dichtbij huis. De wekelijkse wandelingen zijn kort, er is een vast startpunt en ze kennen een rustig tempo.  Daarnaast is een prachtige bijkomstigheid dat het samen wandelen mensen met elkaar verbindt en het sociale contacten vergroot. Deelname is altijd laagdrempelig omdat aanmelden niet nodig is.  In Overijssel is Gezond Natuur Wandelen inmiddels in Deventer, Oldenzaal, Ommen en Raalte succesvol uitgerold.

 De drempel ligt heel laag
โ€˜Wat we vaak horen is, dat mensen toch even een drempeltje over moeten. Als ze echter eenmaal meegelopen hebben, dan komen ze vaker. Deelnemers gaan ervaren hoe fijn het is om in de natuur te zijn, te bewegen en dit samen met andere mensen te doen. Al deze factoren dragen bij aan gezondheid, beweging en natuurbeleving. Stuk voor stuk zijn dit allemaal positieve aspecten die dit concept zo succesvol makenโ€™ aldus een van de wandelbegeleiders.

Lokale en provinciale samenwerkingen
Op dit moment is dit initiatief in heel Nederland in meer dan 60 gemeenten opgestart.  Lokaal werkt de stichting samen met organisaties op het gebied van gezondheidszorg, welzijn, natuur, (wandel)sport en ouderenwerk. Provinciaal en landelijk werkt de stichting samen met onder andere de wandelbond KWBN, Staatsbosbeheer, Provincies, IVN Natuureducatie, de Provinciale Landschappen en Landschapsbeheer.