OPROEP: Heeft u oude beelden van het Roggebotcomplex?

Na bijna 70 jaar trouwe dienst komt er een einde aan het Roggebotcomplex. In april 2023 word er gestart met het verwijderen van de Roggebotsluis. Dit gebeurd om ruimte te maken voor de afvoer van het hoogwater van de IJssel.

Van de huidige Roggebotsluis en Zwolsebrug zijn er een aantal archiefbeelden. Om een nog beter beeld te krijgen van het bouwen van de sluis en de geschiedenis van het Roggebotcomplex is het IJsseldelta programma op zoek naar beeldmateriaal voor een speciale expositie in het informatiecentrum.

Bent u betrokken geweest bij het bouwen van de sluis en/of heeft u hier nog mooie beelden van? Wij zouden het erg leuk vinden als u deze voor 31 januari 2023 met ons wil delen via info@ijsseldeltaprogramma.nl. We willen alle inzenders graag uitnodigen voor de expositie die half maart zal plaats vinden. Hopelijk zien we u dan!