Expositie Wouter Berns ‘Het verklede paradijs’ in Galerie Tripmaker

“Wat is de mens in zijn diepste wezen anders dan een slecht getemd dier vol lusten en gedachten.” Dat zegt kunstenaar Wouter Berns over het sleutelstuk van de expositie ‘Het verklede paradijs’. Een uitzonderlijke expositie, want deze keer is de ruimte van Galerie Tripmaker gevuld met grote doeken vol details en ongebreidelde verhaallijnen.

Het merendeel van deze monumentale doeken ontstond tijdens Corona-lockdowns. “In maart 2020 tijdens de eerste lockdown begon ik op een groot doek met verf te stoeien, want er moest ‘iets’ uit, omdat er iets aan de hand was,” licht Berns toe. “En voor ik het wist was ik drie, voor mijn doen, joekels van doeken verder.”

Berns is niet bezig geweest om de Coronaperiode letterlijk te illustreren, de mondkapjes zijn dan ook ver te zoeken. Hij vond in de lockdownperiodes extra ruimte en vrijheid om te maken wat er in hem opkwam en wat hij al schilderend tegenkwam. “Een schilderij stelt vragen, maar het geeft je terwijl je eraan werkt ook antwoorden.” 

De tentoonstelling is van 24 maart  t/m 10 september te zien in Galerie Tripmaker aan de Oudestraat 190 in Kampen. Galerie Tripmaker is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.