Voorbeschouwing Dos Kampen – KHC

Derbytijd! Kampen is zaterdag weer het toneel van een burenruzie. Al valt het met die ruzie wel mee, want DOS en KHC leven in alle rust en vrede naast elkaar. Maar uiteraard wil je deze wedstrijd winnen en dat is vanuit DOS-perspectief hard nodig ook!

Want onze hoofdmacht is na het pak slaag van vorige week weer onder de beruchte stippellijn gezakt. Dan zijn de zorgen van KHC een stuk minder. Onze buren draaien een bijzonder stabiel seizoen. Ze eindigden in periode 1 op plek vier en bezetten die positie ook in de tweede periode. Dat kan nog veranderen als alle inhaalduels zijn afgewerkt, maar feit is dat het vizier op De Venen al bijna op volgend seizoen gericht kan worden. Sterker nog, als KHC van de derde periode een goede eindsprint maakt, behoort zelfs een leuk toetje nog tot de mogelijkheden. De blauw-witten danken die goede klassering vooral aan het feit dat ze nauwelijks verliezen. Pas twee keer stapte de ploeg zonder punten van het veld en daarmee zijn ze de best scorende club op dat vlak. Enige probleem is dat KHC – net als vorig jaar – te vaak de punten deelt met de tegenstander. Ook met de laatste twee opponenten, SVI en WHC, kwamen de KHC’ers een remise overeen. Daardoor zijn ze de aansluiting met de top-3 enigszins kwijtgeraakt.

Waar KHC twee punten pakte uit de laatste twee ontmoetingen, pakte onze hoofdmacht er niet een. De donkere wolken, die dankzij de goede start van 2023 een eind waren afgedreven, zijn weer richting De Maten gewaaid. Geluk bij een ongeluk is dat het gat naar de middenmoot nog niet heel groot geworden is. Vervelender is dat de ploegen net onder ons, Hulzense Boys en SVI, wel de nodige punten verzameld hebben in de afgelopen weken. Kortom, we moeten zaterdag winnen!

Veel woorden hoeven we er dan ook niet aan vuil te maken (“wedstrijd op zich”, enz.). DOS-KHC gaat niet om 18 maar om 15.00 uur van start. Kom op tijd en liefst op de fiets of lopend. De KNVB heeft dit keer een door de wol geverfde (want 4de-divisie-ervaring) scheidsrechter aangesteld en dat is de heer R. Tulen uit Barneveld. Hij krijgt hulp langs de lijn van de heren G. van Eerde en J. van Pommeren.

door: Theo Heldoorn.
bron: website DOS Kampen.