Zaterdag is het Lammetjesdag 2023 schaapskooi Lemelerberg (Giethmen)

Kom op zaterdag 25 maart ook de lammetjes van dichtbij bewonderen en knuffelen, het zijn er dit jaar meer dan 150. Hoe snel groeit een lammetje en hoe herkent het zijn eigen moeder? Onze herders zijn er om al je vragen te beantwoorden. In 6 tijdvakken kun je ze komen bekijken, maar meld je wel van te voren aan voor een tijdvak! Lammetjes aaien is een gezellig familie-uitje!

De lammetjes hebben er zin in en springen en dartelen vrolijk met elkaar door het weiland. Als je wilt, mag je een lammetje knuffelen en aaien. Voel zelf hoe zacht ze zijn. Hoe leuk is dat? Wandel over de gezellige streekmarkt. Geniet onder het genot van een kop koffie met krentenwegge of een warme stroopwafel op het sfeervolle erf van de schaapskooi.

Knutselen

De kinderen vermaken zich natuurlijk uitstekend rond de schaapskooi. Eenmaal uit geknuffeld, kunnen de kinderen aanschuiven bij één van de leuke knutselactiviteiten, zoals het timmeren van een houtenschaapje. De kosten bedragen € 1,– en kun je ter plekke voldoen.

Heidebeheer

De schapen zijn er natuurlijk niet voor niks. Ze begrazen de heide en helpen ons hierbij met het beheer van de natuur op de Lemelerberg. Ook zijn onze herders aanwezig voor het geven van informatie en over hoe je bijvoorbeeld de kudde kunt steunen.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Per tijdvak kunnen maximaal 350 personen komen, zodat er voor iedereen tijd en ruimte is om de lammetjes te knuffelen en aan te sluiten bij de knutselactiviteiten. Tip: trek kleren aan die vies mogen worden.

Kosten

De entree bedraagt € 4,- euro per persoon. Voor donateurs van Landschap Overijssel en kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis.