Humans of Kampen, portretten in woord en beeld van allemaal verschillende Kampenaren

In Café Paatje in de Stadskazerne is de tentoonstelling Humans of Kampen te zien. 40 portretten in woord en beeld van allemaal verschillende Kampenaren. Ieder met een eigen verhaal. Het doel van Humans of Kampen is om zichtbaar te maken dat we allemaal mensen zijn en dat we er allemaal bij horen.

Het project is geïnspireerd door Humans of New York. Dit is een fotoblog, een boek en uitgegroeid tot een wereldwijde beweging. Fotograaf Brandon Stanton is de maker van Humans of New York. Tekstschrijver Esther Dekker en fotograaf Gwen Mustamu maakten de eerste portretten voor Humans of Kampen. Naast Gwen en Esther zijn er nog drie mensen die aan de start staan van dit project. Dat zijn Diana de Groot van UITverGROOT, Gea Overweg van het 8ste werk, en Anne Marth Kuilder van bibliotheek Kampen.

Arend Jan Overstegen sprak met Esther Dekker en Anne Marth Kuilder over het project.