Deltionstudenten winnen 13 medailles tijdens NK Skills The Finals 2023

Maar liefst 13 van de 39 Deltionstudenten vielen in de prijzen bij Skills The Finals, de landelijke vakwedstrijden voor het mbo. In totaal sleepten zij drie gouden, twee zilveren en acht bronzen medailles in de wacht. Op donderdag 23 maart openden ministers Robbert Dijkgraaf en Dennis Wiersma het evenement. Ook de Koning Willem-Alexander kwam naar Skills The Finals. Op vrijdag 24 maart ging hij langs bij studenten die meededen aan de wedstrijden. Daar sprak hij onder andere met Deltionstudenten Bas en Ingmar over de vakrichting Mechatronicus.

De eerste medailles voor Deltion werden al behaald tijdens de decentrale finales Internationaal ondernemer op 8 maart, Boulanger op 14 en 15 maart, Steward/Stewardess op 16 maart en Lasser MAG/MBE op 16 en 17 maart. De afgelopen dagen streden zo’n 600 (v)mbo studenten uit heel Nederland om de titel van beste vakman of –vrouw in hun vakgebied. Ze voerden verschillende opdrachten uit en werden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Dat gebeurde in RAI Amsterdam. Na twee dagen hard werken vol spanning werd de uitslag op vrijdag 24 maart bekend, en kregen de deelnemers hun prijzen uitgereikt.

Deltion feliciteert alle deelnemers en kampioenen met hun fantastische prestaties!

DELTION MEDAILLEWINNAARS SKILLS HEROES 2023

Goud

Britt Pasman Interieuradviseur

Joris van Wijnen Bouwtimmeren

Gijs Testerink en Friso Janssens Internationaal ondernemer

Zilver

Daan de Kraker Lasser MAG/MBE

Axel Zwanenburg Fietstechnicus

Brons

Maurits Neeleman Tegelzetter

Ariën Koolmees Sanitaire- en verwarmingstechnicus

Bas Lugtenberg en Ingmar Kruidhof Mechatronicus

William van Olst Schilder

Annewieke Jonker Pedagogisch medewerker

Elvira Uijttenbroek Fashion tailor / Mode maat

Féra de Vries Boulanger

Delano Willems Steward/Stewardess

Deltion Kampioenschappen
Voor een deel van de Deltionstudenten begon het avontuur met een voorronde op school: de Deltion Kampioenschappen. De winnaars deden mee aan een kwalificatiewedstrijd tegen studenten van andere mbo-instellingen. Anderen werden voorgedragen door hun docent of team. Uiteindelijk wisten 39 Deltionstudenten in 31 vakrichtingen zich te plaatsen voor de landelijke finales.

Organisatie
De organisatie van Skills Heroes is in handen van WorldSkills Netherlands. WorldSkills Netherlands heeft als doel om het (v)mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om studenten een uitdagende leerervaring te geven. Skills The Finals staat in het teken van beroepen, talentontwikkeling, passie en arbeidsmarktkansen.