Kassa voor Belastingdienst en politie: ruim 80 automobilisten bekeurd op dodenweg tussen Zwolle en Kampen

De politie heeft vrijdag samen met de Belastingdienst en Douane een verkeerscontrole gehouden op de N50 bij Zalkerbroek. Meer dan tachtig automobilisten werden op de bon geslingerd. Ook zijn er flink wat pinpassen getrokken, de Belastingdienst inde meer dan 21.000 euro aan openstaande facturen. Iedere bestuurder moest blazen, maar niemand bleek onder invloed van alcohol aan het verkeer deel te nemen.

De politie koos er bewust voor om op de N50 een grote verkeerscontrole te houden. “De N50 staat bekend als dodenweg,” meldt de politie. “De oorzaak is soms niet exact te achterhalen, maar afleiding speelt vaak een rol bij verkeersongevallen.” Dat bleek toen de dienders een overzichtje maakten van de uitgeschreven bonnen.

Maar liefst 63 automobilisten werden achter het stuur betrapt met een mobiele telefoon in de hand. Drie keer werd een autogordel niet gedragen, vier keer was een voertuig onjuist beladen, een auto had een verlopen apk en twee voertuigen waren onverzekerd.

Drie bestuurders bleken niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Verder werden er bekeuringen uitgeschreven voor onjuiste kentekenplaten, foutief bevestigde aanhangwagens en een kapotte richtingaanwijzer.

De Belastingdienst nam drie voertuigen in beslag en ontving 21.106 euro aan daadwerkelijke betalingen. Ook gaven ze drie bestuurders van een buitenlands voertuig een waarschuwing vanwege het ontduiken van aanschafbelasting (bpm). Tot slot maakten ze een proces-verbaal op omdat een voertuig niet voldeed aan de inrichtingseisen.