College neemt maatregelen onveiligheid station zuid

Meerdere keren heeft Hart voor Kampen en omwonenden aandacht gevraagd voor de veiligheidssituatie rondom het station Kampen Zuid. Reizigers en omwonenden worden regelmatig geconfronteerd met diefstallen, overlast door jongeren en als gevolg hiervan, met gevoelens van onveiligheid. Camerabeelden van inwoners werden met Hart voor Kampen gedeeld waarop fietsendiefstallen ‘live’ te volgen waren.

Er vinden veel diefstallen plaats, met name van fietsen. Niet alleen op het station, ook bij woningen van directe omwonenden. Bewoners melden ook diefstallen van andere goederen uit tuinen. De stegen achter de huizen zijn niet verlicht, dit maakt het makkelijk om ongezien goederen weg te nemen. Na nauw contact met de inwoners heeft Hart voor Kampen deze situatie onder de aandacht gebracht van het college.

Het college gaat nu maatregelen nemen. Een van de maatregelen die inmiddels ingevoerd is, is cameratoezicht bij de fietsenstalling van het station. De camera’s zijn door ProRail geplaatst op het terrein en aan eigendommen van ProRail. In overleg met ProRail blijft de verlichting voortaan nu ook ’s nachts branden want verschillende omwonenden hebben laten weten dat de fietsenstalling ’s nachts erg donker was en daardoor het gevoel van onveiligheid geeft.

Ook de donkere stegen achter de woningen vinden omwonenden onveilig. Samen met de politie wordt bekeken voor welke achterpaden verlichting wenselijk is. De gemeente werkt aan een voucher voor de aanwonenden die zij kunnen besteden voor het aanschaffen van verlichting. Vanwege het particuliere eigendom van deze paden brengt de gemeente zelf daar geen extra verlichting aan. Hart voor Kampen blijft de situatie, in samenwerking met de bewoners, nauwkeurig monitoren.