Ody Velanas tekent voor meerdere jaren bij PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft met Ody Velanas een nieuwe aanvallende middenvelder binnengehaald. De 25-jarige speler komt transfervrij over van NAC Breda, waar hij 1 juli uit zijn contract liep. Velanas tekent in Overijssel een contract tot medio 2026.

De in Griekenland geboren Velanas speelde sinds zijn 14e in de jeugd van FC Utrecht, waarvoor hij ook zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. Zijn meeste wedstrijden speelde hij echter in Jong FC Utrecht, waar hij indruk maakte. In de zomer van 2021 lijfde NAC Breda hem in waar hij in totaal 72 wedstrijden voor uitkwam. Velanas kwam daar tot 26 doelpunten en 11 assists.

Technisch directeur Marcel Boudesteyn legt uit waarom de club voor Velanas heeft gekozen: “Ody heeft al meerdere seizoenen op rij laten zien een interessante speler te zijn. In Utrecht en later in Breda heeft hij zich steeds verder ontwikkeld, waarbij de honger naar goals en assists altijd groot was. Gezien de voorbije twee jaren heeft hij laten zien klaar te lijken voor de volgende stap in zijn carrière. Ik wens Ody veel succes toe om dit te laten zien in Zwolle.”

“Ik heb een prachtige periode gehad in Breda, maar wil mezelf graag laten zien op het hoogste niveau van Nederland. PEC Zwolle maakte me enthousiast met hun verhaal, maar vooral de manier van voetballen,” vertelt Velanas. “Dat heb ik afgelopen seizoen als tegenstander al tweemaal van dichtbij mogen ervaren. Ik ben heel blij dat ik nu onderdeel ben van deze club en ga alles geven om er een succesvol seizoen van te maken in de Eredivisie.”

Ody Velanas Foto: PEC Zwolle