Knopenleggers gezocht voor recordpoging

Citymarketeer Roeland Tameling (Kampen Partners) zoekt komende maand 350 mensen om samen het Guiness Book of Records te halen: “Op zaterdag 25 augustus om 14.00 uur gaan we op het Van Heutszplein het wereldrecord scheepsknopen leggen proberen te verbeteren. Doe je mee?”

Recordpoging

Kampen is volgens Tameling een echte nautische Hanzestad. Maar lang niet iedereen kan tegenwoordig scheepsknopen leggen. Daar wil hij dus iets aan doen. Kampenaren Atie Edink, Gerrit van der Veer en Hester Timmerman hebben daarom het initiatief genomen voor een heuse wereldrecordpoging Knopen Leggen. Om het bestaande record te verbreken zijn er 350 deelnemers nodig. Vandaar hun oproep: “Help mee! Schrijf de datum in je agenda en kom met je vrienden, je familie, sportclub, muziekvereniging naar het Van Heutszplein op 25 augustus. Het enige wat we aan je vragen is om mee te doen. Wij regelen de Kampen Knopenkokers en de uitleg vanaf het podium. En dan zorgen we er met elkaar voor dat Kampen in het World Book of Records komt!”

Alvast oefenen

Timmerman, Van der Veer en Edink zijn al maandenlang bezig met de voorbereidingen. Met het juiste touw, een test op 1 april en nu ook instructiefilmpjes voor mensen die niet helemaal zonder ervaring mee willen doen: “wil je alvast kijken naar welke knopen er voorbij gaan komen? Ga dan snel naar www.visitkampen.nl/knopen”.

Hanzefest XL

Naast de recordpoging Knopen Leggen is er nog veel meer te beleven in Hanzestad Kampen tijdens het Hanzefest XL: van de marine road show tot een stadsomroepersconcours, van zeiltochten tot een zeemanskorenfestival. En natuurlijk in de avonduren muziek en entertainment, of zoals de organisatoren het zelf zeggen: “een volksfeest met een knipoog naar ons nautisch verleden.”

Initiatiefnemers Recordpoging knopen leggen (Gerrit van der Veer, Roeland Tameling, Hester Timmerman en Atie Edink) Foto: Fotografie Ronald