Ben jij geknipt voor het brandweervak?

Brandweer IJsselland is weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Vandaag is de campagne ‘Jouw extra uitdaging in de buurt’ gestart. Voor 24 posten in de regio zoeken we 75 vrijwilligers. In de hele maand oktober kan er gesolliciteerd worden naar de functie van brandweervrijwilliger voor een brandweerpost bij jou in de buurt.

We zijn op zoek naar vrijwilligers voor de posten Balkbrug, Bergentheim, De Krim, Dedemsvaart, Gramsbergen, Hardenberg, Ommen, Deventer, Heino, Luttenberg, Raalte, IJsselmuiden, Kampen, Zwolle, Olst, Welsum, Wijhe, Genemuiden, Giethoorn, Hasselt, Oldemarkt, Steenwijk, Vollenhove en Zwartsluis.

Ben jij geknipt voor het brandweervak?

Wat voor werk je ook doet in het dagelijks leven; werken bij de brandweer past er bijna altijd bij. José woont in De Krim. In het dagelijks leven is zij barbier. Daarnaast is zij ook brandweervrijwilliger bij post De Krim. “Gewoon doen! Het is haalbaar voor iedereen die erbij wil.” Werken bij de brandweer is veelzijdig en brengt actie, uitdaging en afwisseling in je leven. Je staat klaar voor je buren, je dorp of stad. Ze mogen altijd een beroep op je doen. Samen met je collega’s doe je ontzettend belangrijk werk, werk om trots op te zijn.

Informatieavonden

Op 16, 17, 18 en 19 oktober organiseren we informatieavonden voor belangstellenden. Daar geven we meer informatie over het traject om vrijwilliger te worden, zowel over de selectie als de opleiding. Maar ook over wat het betekent om vrijwilliger te zijn. De informatieavonden starten om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

· Maandag 16 oktober in de kazerne van Ommen, Schurinkstraat 44a

· Dinsdag 17 oktober in de kazerne van Raalte, Aakstraat 2

· Woensdag 18 oktober in de kazerne van Zwolle-Zuid, Marsweg 39

· Donderdag 19 oktober in de kazerne van Zwartsluis, Zomerdijk 41a

Solliciteren Op www.brandweer.nl/ijsselland/vrijwillige-brandweer is alle informatie te vinden. Van 2 t/m 31 oktober kun je solliciteren op de functie van brandweervrijwilliger voor de post bij jou in de buurt.