Code oranje: Vanavond kans op gevaarlijk zware windstoten in Kampen

De kleine maar venijnige stormdepressie Louis trekt donderdag langs de Hollandse kust naar het noordoosten. In de avond komt de regio IJsselland in het sterke windveld van Louis terecht. Zeer zware windstoten van 100 kilometer per uur of meer kunnen dan optreden. Hiervoor is door het KNMI code oranje uitgegeven.

Bij code oranje is er grote kans op schade, veel overlast en mogelijk letsel. De wind wakkert donderdagavond aan naar kracht 5 tot 7, een harde wind uit het zuidwesten tot westen. Het windmaximum in de regio IJsselland wordt rond 23.00 uur verwacht. Dan is het risico voor gevaarlijk zware rukwinden ook het grootst. Voorwerpen kunnen door de lucht worden geblazen.

Donderdag vanaf het einde van de middag stuurt Louis tevens pittige buien over onze omgeving. Hierin kan hagel en onweer zitten. Tijdens een zware bui is de kans op windstoten groot. Na middernacht heeft Louis zich ver genoeg naar het noordoosten verplaatst. Buiigheid en wind nemen in de loop van de nacht naar vrijdag af.

Vanochtend de wolken boven het Reevediep. Foto: Klaasjan Strengers