Quintus Open: ‘Ik mag weer!’

‘Ik mag weer!’ Met die slogan is het nieuwe seizoen van Quintus gestart. Om iedereen kennis te laten maken met het inspirerende cursusprogramma, organiseert het kunstencentrum aan de Vloeddijk 38 van maandag 6 t/m zaterdag 11 september ‘Quintus Open’, met open lessen muziek, dans, theater, kunst en ambacht. De jaarlijkse open lesweek wordt afgesloten met een feestelijk programma rondom Open Monumentendag op zaterdag 11 september.

Tekst gaat verder onder foto

Op zoek naar (twee)wekelijkse lessen of een korte cursus muziek, zang, dans, toneel, musical, muziektheater, spelen met taal, beeldende kunst of oude ambachten? Meespelen of -zingen in een band, koor, ensemble, combo of orkest? Of als kunstenaar zelfstandig aan de slag in de Quintus Grafiekwerkplaats? Het kan en mág allemaal weer bij Quintus, het kunstencentrum van Kampen, IJsselmuiden en de omliggende kernen. Weet je nog niet wat bij je past of wil je eerst eens sfeerproeven bij een atelier, muziekrepetitie, dansles of theatercursus? Kom dan naar Quintus Open. Hoe werkt het? Snuffel op quintuskampen.nl tussen het cursusprogramma, kijk op welke dag en tijdstip jouw favoriete lessen zijn en meld je even aan bij de infobalie. Dat kan ter plekke in het Quintusgebouw, telefonisch (038-3371200) of via de mail (info@quintuskampen.nl). Zo zorgt Quintus voor een goede spreiding van de bezoekers. Voor instrumentale en zanglessen kun je een gratis proefles of (online) ‘speeddate’ met een docent inplannen.

Open Monumentendag

De feestelijke afsluiting van Quintus Open is op zaterdag 11 september. Ook dan kun je rondkijken, sfeerproeven bij open repetities en lessen, werkplaatsen bezoeken, je vragen stellen aan de docenten én genieten van het Open Monumentendag-programma. Bezoek tussen 9.30 en 17.00 één van de filmvertoningen, exposities, muzikale optredens in en buiten Quintus, ga mee op rondleiding door het Quintusgebouw of creatief aan de slag bij een proeverij van ambachtelijke druktechnieken in de Quintus Grafiekwerkplaats. Alle activiteiten, open lessen, films en exposities zijn gratis toegankelijk. Meer weten? Kijk op www.quintuskampen.nl voor het uitgebreide programma.