Nieuw traject naar circulair, toekomstbestendig ondernemen voor mkb’ers Regio Zwolle

MKB-ondernemers die een start willen maken in de circulaire economie of toe zijn aan een vervolgstap kunnen binnenkort terecht bij Rond Ondernemen, het praktisch opgezette opleidingsprogramma voor dga’ers en beslissingsbevoegden van bedrijven in Regio Zwolle.

Rond Ondernemen is een van de achttien Regio Deal Regio Zwolle-projecten. Negen organisaties hebben de handen ineengeslagen om ondernemers met circulaire ambities te ondersteunen bij het ontwikkelen van visie, kennis en vaardigheden, zodat ze in staat zijn om nieuwe circulaire businessmodellen op te stellen of het bestaande model aan te passen. Daarmee willen de partners de veerkracht van bedrijven vergroten en de transitie naar circulaire economie in Regio Zwolle versnellen.

Diversiteit en samenwerken

Begin september onderstreepte Trudy Huisman, voorzitter van de Economisch Board Regio Zwolle, de rol van Rond Ondernemen in de circulaire ontwikkeling en de toekomstbestendigheid van Regio Zwolle. Dat deed zij tijdens een symbolisch overhandigingsmoment van een kleurig boeket bloemen aan de 150 deelnemers van de Ondernemersborrel van VNO-NCW Midden en MKB Regio Zwolle. “Dit boeket staat symbool voor de diversiteit in de Regio maar ook voor de kracht van goed samenwerken.”

Tekst gaat verder onder foto

Negen organisaties hebben de handen ineengeslagen om ondernemers met circulaire ambities te ondersteunen bij het ontwikkelen van visie, kennis en vaardigheden, zodat ze in staat zijn om nieuwe circulaire businessmodellen op te stellen of het bestaande model aan te passen.  Fotocredit: Vincent Hartman

Warming-ups, circulaire leerlijn en incompany-traject

Rond Ondernemen start vanaf begin november met warming-ups in diverse gemeenten in Regio Zwolle. Hier maak je je eerste stappen in circulair denken en doen. Het is een dagdeel kennismaken, circulaire ideeën opdoen en vertalen naar je eigen bedrijf. Naast warming-ups biedt Rond Ondernemen vanaf 2022 twee opleidings- en begeleidingstrajecten: de circulaire leerlijn en het incompany-traject.

In de circulaire leerlijn werkt de ondernemer vanuit een goed circulair idee naar duidelijke actielijnen en een uitgewerkt duurzaam businessmodel. Om ook de interne organisatie, afnemers en keten mee te krijgen leert de deelnemer haar/zijn circulaire verhaal goed te pitchen. In het incompany-traject start je of ga je verder met het uitwerken van plannen, focus je op het oplossen van de belangrijkste organisatorische uitdagingen en/of start je een concreet project. In alle programma’s werken we nauw samen met Saxion en zijn online trainingen (MOOC) inbegrepen. Ondernemers kiezen zelf in welk traject ze instappen.

Toegankelijk

Het regionale karakter en de maatwerk-aanpak van Rond Ondernemen maken het meedoen aan de circulaire transitie in Regio Zwolle voor ondernemers zeer toegankelijk.

Dankzij de bijdrage uit de Regio Deal Regio Zwolle en de inbreng van negen partners kan ook de financiële component geen belemmering zijn. Door een goede samenwerking met gemeenten, lokale bedrijvenkringen en gastbedrijven worden de warming-ups zelfs kosteloos aangeboden.

Ga naar de website rondondernemen.nl voor meer informatie, programma en kosten.