Extra ruimte voor laden en lossen binnenstad

Ondernemers in de voetgangerszone van de binnenstad kunnen een tijdelijke ontheffing krijgen voor laden en lossen buiten de reguliere venstertijden. De ontheffing is geldig tot tenminste 14 januari 2022 of zolang als de lockdown duurt. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de behoefte van ondernemers om meer ruimte te krijgen voor hun aangepaste dienstverlening.

De gemeente verstrekt twee soorten ontheffingen:

1. Voor winkeliers

Deze ontheffing geldt van maandag tot en met zaterdag van 17.00 tot 23.00 uur. Met de ontheffing mogen winkeliers buiten de reguliere venstertijden de voetgangerszone binnenrijden voor laden en lossen bij hun winkel in een van de volgende straten: Oudestraat, Geerstraat, Broederstraat en Gasthuisstraat.

2. Voor horecaondernemers

Deze ontheffing geldt op alle dagen van de week van 17.00 tot 23.00 uur. Met de ontheffing mogen horecaondernemers buiten de reguliere venstertijden de voetgangerszone binnenrijden voor het laden en lossen bij hun horecagelegenheid in een van de volgende straten: Oudestraat, Geerstraat, Broederstraat en Gasthuisstraat.

Ontheffing aanvragen

Ondernemers kunnen de ontheffing aanvragen bij de gemeente per e-mail via: e.beekman@kampen.nl. De gemeente streeft er naar de ontheffing binnen 24 uur te verlenen. Er zijn geen kosten verbonden aan de ontheffing.

Al eerder bood de gemeente ondernemers meer ruimte voor laden en lossen toen er aangescherpte coronamaatregelen golden. Ook nu hoopt de gemeente met deze ontheffing de ondernemers te faciliteren in deze voor hen moeilijke tijden.