Campusontwikkeling Ichthus weer een stap verder

Het schetsontwerp van de Campus Ontwikkeling Ichthus aan de Jan Ligthartstraat is op dinsdag 1 maart vastgesteld door het college.

Op basis van input van gebruikers en omwonenden is architectenbureau Studio Nuy van Noort aan de slag gegaan met het ontwerp voor de school en de sporthal om te komen tot een schetsontwerp voor deze campusontwikkeling. Het schetsontwerp, dat nu vastgesteld is door het college, vormt de basis voor verdere uitwerkingen om te komen tot een voorlopig ontwerp. Het definitief ontwerp volgt daarna en is in de zomer van 2022 gereed voor zowel de school als de sporthal.

Tekst gaat verder onder foto’s

Tijdelijke huisvesting

Op het veld aan de Zenegroen tegenover de ingang van het Ichthus College is de tijdelijke huisvesting voor de gebruikers van het schoolgebouw aan Jan Ligthartstraat 1 gesitueerd. In de tweede week van mei zal deze locatie in gebruik worden genomen door docenten en leerlingen van het Ichthus College.

Middengebied tussen school en sporthal

Tussen de school en de sporthal is een middengebied waar sport en recreatie het centrale thema zullen zijn. Samen met de gebruikers en de omgeving gaat een landschapsarchitect aan de slag om hier een mooi ontwerp voor te maken, zodat er in de toekomst gesport en  gerecreëerd kan worden in een groene omgeving.

Bouwkosten in relatie tot marktontwikkelingen

Gezien de huidige marktontwikkeling stijgen de bouwkosten voor deze ontwikkeling. Daarom heeft het college besloten om de gemeentelijke financieringsbijdrage aan de Campusontwikkeling Ichthus te actualiseren op basis van de prijsindex van 2021.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Ichtus-Campus-Schets-terrein.png
Schetsontwerp terrein campusontwikkeling