Gemeente eert Cor Nagelmaeker met bord aan vernieuwde Heemtuin Kampen

Op vrijdag 24 juni heeft wethouder Jan Peter van der Sluis (Beheer Openbare Ruimte) een naambord onthuld aan het Cor Nagelmaekerpad in de Heemtuin van Kampen. Dit is een eerbetoon aan Cor Nagelmaeker, een gepensioneerd docent wiens leven nagenoeg geheel in het teken staat van de liefde voor wilde planten en die zeer betrokken is geweest bij de ontwikkeling en renovatie van de Heemtuin in Kampen.

Heemtuin Kampen

De Heemtuin in Kampen is een tuin met struiken, planten en bomen die van nature in het gebied rondom Kampen voorkomen. De Heemtuin in Kampen is in 1981 aangelegd met als doel de inheemse flora beter bekend te maken bij het Kamper publiek. In 2019 werd gestart met een ingrijpende renovatie van de tuin. Deze renovatie is nu afgerond en heeft de Heemtuin teruggebracht naar het oorspronkelijke ontwerp van Gerrit Frank.

Cor Nagelmaeker

Met zijn uitgebreide theoretische kennis heeft Cor een grote bijdrage geleverd aan het renovatieproces van de Heemtuin. Vrijwel wekelijks is Cor betrokken geweest bij de praktische aspecten rondom de renovatie. In tegenstelling tot vele andere heemtuinen in Nederland is de Heemtuin van Kampen dagelijks en vrij toegankelijk voor het publiek. Om deze unieke maar precaire situatie te kunnen behouden is in de afgelopen jaren uitvoerig gebruik gemaakt van de kennis en ervaring van Cor Nagelmaeker.

Wethouder Jan Peter van der Sluis: “Ik ben blij dat de heemtuin mede dankzij Cor Nagelmaeker nu weer in oude luister is hersteld. Dat we hier aandacht voor  hebben en ook in investeren, sluit aan bij onze plannen om meer toegankelijk ‘groen’ voor inwoners te creëren in de wijken. In coronatijd hebben we gezien hoe belangrijk het is om even naar buiten te kunnen voor een ommetje en ontspanning in een stukje natuur. De heemtuin heeft zijn allure weer terug en ik hoop dat velen daar met mij met plezier in zullen verblijven.”