Gemeente Kampen en Sportservice Kampen organiseren samen OPSCHUDDING!

OPSCHUDDING! Een evenement voor bestuurders, leden en trainers binnen alle sportaanbieders in de gemeente Kampen. Het evenement is op 19 september. Wethouder Bas Wonink: “We bieden inspiratie om samen de uitdagingen van deze tijd aan te gaan.”

Het zijn roerige tijden voor verenigingen. De maatschappij verandert in rap tempo. Dat zien verenigingen bijvoorbeeld terug in verminderde sociale veiligheid, moeite hebben met het trekken van leden en vrijwilligers en het op orde houden van de financiën. Gemeente Kampen en Sportservice Kampen willen tijdens OPSCHUDDING mensen letterlijk wakker schudden dat het anders kan, misschien wel moet! Door uitdagende workshops gaan we kijken hoe het anders kan. De workshops waaruit men kan kiezen zijn: Geld genereren, Het moet heel snel heel anders, Werken met een Clubkadercoach, Sociale veiligheid, Welkom op de club, en 4 inzichten voor trainers. Ook is er een informatiemarkt en fondsenplein. Zo hopen we voor de toekomst bij te dragen aan vitale sportaanbieders in Kampen.

Samen sterker worden

Wethouder Bas Wonink ziet OPSCHUDDING als een uitgelezen kans voor verenigingen om samen sterker te worden. “Tijden veranderen, denk alleen al aan de veranderde tijdsbesteding van gezinnen. Verenigingen moeten mee in die verandering. Dat biedt uitdagingen. Want, hoe pak je dat slim aan? Alle verenigingen zitten in hetzelfde schuitje. We kunnen elkaar helpen door met elkaar in gesprek te gaan en te brainstormen. Ik ben er van overtuigd dat Opschudding alle vrijwilligers de inspiratie en het vertrouwen biedt om samen de uitdagingen van deze tijd aan te gaan.”

Deelname is gratis

OPSCHUDDING vindt plaats op de eerste dag van de Nationale Sportweek: maandag 19 september. De deuren staan open tussen 18.30 – 23.00 uur in de Quintus Kampen, Vloeddijk 38.

Meer weten en/of aanmelden? Kijk op www.opschudding.club.