Piraten op “de Landtong” 

Donderdagavond werd door de burgemeester van Kampen, Sander de Rouwe, met het luiden van “de bel” het startsein gegeven voor de “Bakswedstrijden” van de Scoutinggroepen uit Zwolle, Zwartsluis, Elburg, Harderwijk en Kampen.  

Tot zaterdagmiddag zijn ruim 200 waterscouts en een kleine 30 lelyvletten uit de “Admiraliteit de Hanze” bij elkaar, ze bivakkeren  op “de landtong” bij Seveningen en gaan daar, op en in het water in het kader van het thema “Piraten” met elkaar de competitie aan. 

De Bakswedstrijden, zoals deze onderlinge wedstrijden ook wel genoemd worden, zijn dit jaar weer door de leiding van de Henk Bruntgroep en de Martin Gasmangroep uit Kampen georganiseerd. 

Alle “bakken” dit is een ander woord voor de bemanning van een lelyvlet, zullen met elkaar strijden om “de Bel”, de jaarlijkse wisseltrofee. Ook zal de winnaar van de Bakswedstrijden afgevaardigd worden om met andere scoutinggroepen, op landelijk niveau, te strijden om de hoogste eer binnen alle waterscout-speltakken. 

Het geheel beloofd een zeer aantrekkelijk programma te worden, met daarbij zeil-, roei en wrikwedstrijden en uiteraard een postenspel en een spetterend avondprogramma.