Burgemeester reikt zilveren legpenningen Koninklijke maatschappij tot redding drenkeling uit

Op woensdag 30 augustus reikte burgemeester Sander de Rouwe namens de Koninklijke maatschappij tot redding van drenkelingen een zilveren legpenning uit aan de heren M. (Morad) Salman en M. (Mamoudou) Diabate en mevrouw T. (Tineke) Duiveman. Zij krijgen de onderscheiding vanwege hun reddingsactie toen een moeder en haar twee kinderen te water raakten bij de Loswal in Kampen.

Het incident bij de Loswal vond plaats op 13 oktober vorig jaar.

Burgemeester Sander de Rouwe: “Er waren op dat moment veel mensen in de buurt. Zij hebben allemaal snel gehandeld en geholpen. De heren Salman en Diabate en mevrouw Duiveman hebben hierin een levensreddende hoofdrol gespeeld met gevaar voor eigen leven. Daarom worden zij voor hun heldendaad onderscheiden met de zilveren legpenning van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Onze dank en waardering gaat uit naar hen maar ook naar iedereen die hier op welke manier dan ook bij betrokken was. Zoals omstanders, politie en hulpdiensten. Gezamenlijk hebben zij veel groter leed weten te voorkomen.”

Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen is een organisatie die sinds 1767 bestaat en sindsdien medailles toekent aan mensen die een ander van verdrinking hebben gered. Sinds de oprichting van de Maatschappij zijn er ruim 7.500 medailles uitgereikt.